Olasz tolmács képzés

Olasz tolmács képzés

Az olasz tolmács pályára készülsz? Jól beszéled a nyelvet, és még továbbfejlődnél benne?
Akkor ezt a képzést neked fejlesztettük ki.

KONSZEKUTÍV OLASZ TOLMÁCS KÉPZÉS 2023-2024

Az olasz tolmács képzés célja

Ez a képzés felkészítést nyújt számodra az olasz tolmács pályára. Olyan tolmácsképzést keresel, amely elvégzése után képes leszel magas szinten ellátni a szóbeli nyelvi közvetítés feladatát olasz nyelvről magyarra és magyarról olasz nyelvre? Amivel forrásnyelvi szöveget nyelvileg helyesen és tartalmilag pontosan vissza tudsz adni a célnyelven? Amivel tájékozott leszel a forrásnyelvi és a célnyelvi ország politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében, és megismered a tolmácsolás etikai szabályait? Akkor köztünk a helyed!
 
A hallgatók a tanfolyamot követően az ELTE vagy a Debreceni Egyetem tolmácsvizsgáján tehetik próbára felkészültségüket. A tanév végén tartott belső (iskolai) vizsga alapján a vizsgáztató bizottság javaslatot tesz a hallgatóknak a külső vizsgára vonatkozóan. 

A kurzus több egyszerű tolmácsképzésnél. Magas szintű nyelvi és széleskörű országismereti képzést is nyújt számodra, ami nagyon hasznos akkor is, ha végül a nyelvtudásodat nem a tolmács pályán, hanem a magyar-olasz kapcsolatok más területén kívánod kamatoztatni. Akkor is javasoljuk neked ezt a képzést, ha az olasz nyelvet már felsőfokon ismered, de a megszerzett nyelvtudásodat szeretnéd tökéletesíteni, szaknyelvi ismeretekkel bővíteni.

Milyen képesítést nyújt a képzés?

Ha sikeresen elvégzed a képzést, a Studio Italia képzési igazolást állít ki számodra.
Ha a képzés befejeztével sikeresen leteszed az ELTE tolmácsvizsgáját, általános vagy szaktolmácsi képesítést kapsz. Az ELTE tolmácsvizsgája felsőfokú végzettséghez kötött.

Kik iratkozhatnak be a képzésre?
  • Akik érettségi vizsgával vagy felsőfokú végzettséggel és minimum erős B2 szintű nyelvtudással rendelkeznek és
  • sikeres felvételi vizsgát tesznek.