Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Mennyi időre érdemes nyelvtanulás céljából Olaszországba utazni?

Bármilyen szorgalmasak legyünk is, igazán csak akkor fejlődik ugrásszerűen a nyelvtudásunk, ha az adott nyelvterületen tölthetünk el rövidebb-hosszabb időt, ezért a nyelvtanulás külföldön a legkifizetődőbb. Akár néhány hetes külföldi nyelvtanulás is szembetűnő változást eredményez: már 2 hét alatt komoly változást lehet elérni a beszédértés és a kommunikáció biztonsága terén, 4 hét alatt viszont már jelentős szókincsbeli, nyelvtani fejlődés is várható.

Milyen szálláslehetőségek közül választhatok?

Család (többnyire csak házinéniről van szó!), diáklakás (több tanuló egy lakásban történő elhelyezés közös konyha- és fürdőszoba használattal), esetlegesen a szálloda is megoldható, ha a választott nyelvtanfolyamot külföldön szeretnéd elvégezni. Az elhelyezésről az olasz partneriskoláink gondoskodnak, és csak olyan szálláshelyet ajánlanak, amelyet személyesen ellenőriztek. A szállást a kurzus előtti napon (vasárnap) lehet elfoglalni és a kurzust követő napon (szombaton) kell elhagyni. Extra napok külön kérhetők.

Mennyit kell utaznom a szállás és az iskola között?

Ez városonként változó, de általánosságban elmondható, hogy a nagyvárosokban max. 20-30 percre található az iskola a szállástól, kisebb városokban ez az idő természetesen rövidebb.
A tájékozódás megkönnyítéséhez minden hallgatónknak indulás előtt adunk térképet, a szállás pontos címét pedig legkésőbb az indulás előtt egy héttel közöljük.

Hol és mit fogok enni?

Az iskolák tájékoztatják az odaérkezőket, hogy hol érdemes vásárolni, étkezni. A félpanziós ellátás (reggeli és vacsora) a családok esetében megoldható, a diáklakások önellátási lehetőséget kínálnak (felszerelt konyha).

Kössek-e biztosítást? Hogyan intézzem az utazást?

A részvételi díjak utasbiztosítást, útlemondási biztosítást nem tartalmaznak (kivéve ahol külön jelöljük). Utasainknak javasoljuk az E-111-es sürgősségi ellátás igénybevételére jogosító dokumentum kiváltása mellett kiegészítő poggyász- és balesetbiztosítás, valamint útlemondási biztosítás megkötését.

Mennyi költőpénzt vigyek magammal?

A várostól, az ellátástól és a személyes igényektől függően (pl. múzeumi belépők, közlekedés, szórakozás) lényegesen eltérő lehet. Tapasztalataink alapján nagyságrendileg 150-180 € zsebpénzt javaslunk vinni 1 hétre. Olaszországban az összes nagy nemzetközi bankkártyát elfogadják.

A tanórák időpontja

A külföldi nyelvtanulás is meghatározott időrendhez kötött, a tanítás hétfőtől péntekig minden nap 4 vagy 6 órában zajlik. A délelőtti órák 9.00 és 13.00 óra között, a délutáni órák pedig 14.30 és 16.30 között vannak.
Ünnepnapokon nincs oktatás az iskolákban és az így kieső napokra nincs lehetőség visszatérítésre. Egyes iskolák igyekeznek pótolni a kiesett napokat kirándulásokkal, szervezett programokkal.