Gyakori kérdések a CILS nyelvvizsgával kapcsolatban

Gyakori kérdések a CILS nyelvvizsgával kapcsolatban

A CILS nyelvvizsga akkreditált? Beleszámít-e a sikeres nyelvvizsga a felvételi pontszámok közé?
A CILS nyelvvizsga világszerte elfogadott, Magyarországon is akkreditált nyelvvizsga. A vizsga honosításával elérhető, hogy a felvételinél figyelembe vegyék. Vizsgára jelentkezés előtt érdemes tájékozódnod az adott intézménynél a CILS nyelvvizsgával kapcsolatosan, mert vannak intézmények, ahol honosítás nélkül is elfogadják.

Hogyan tudom honosíttatni a sikeres CILS vizsgámat? Miből áll a honosítás?
A honosítással kapcsolatos kérdésekben a Nyelvvizsga Akkreditációs Központ honlapján részletes információt találsz. Tel.: +36 1 374-2135 

Hogyan tudok eredményesen felkészülni a CILS nyelvvizsgámra?
Iskolánk minden trimeszterében indít a CILS vizsgákra felkészítő tanfolyamot, ahol konkrét korábbi vizsgasorokat oldhatsz meg tapasztalt nyelvtanáraink segítségével. A tanfolyam mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgára felkészít! Honlapunkról hamarosan letölthetőek lesznek minta feladatsorok. Könyvesboltunkban a vizsgára felkészítő, típusfeladatokat tartalmazó könyvet is meg tudod vásárolni.

Mikor és honnan tudom meg a CILS nyelvvizsgám eredményét?
A vizsgaanyagokat Sienában javítják és értékelik, ez 2-3 hónapot vesz igénybe. Amint megérkezik az eredményed, iskolánk titkársága e-mailben értesít téged róla. A vizsga napján egy személyre szabott azonosítót kapsz, amely alapján magad is letöltheted az internetről az elért pontszámaidat.