Olasz nyelvvizsga

Olasz nyelvvizsga

Kiknek ajánljuk?

Ha olyan olasz nyelvvizsgát szeretnél tenni, amelyben a képességek, a beszélgetőpartnered megértése és a választékos beszéd fontosabb, mint a nyelvtani pontosság, akkor a CILS nyelvvizsgát neked találták ki. Ha szeretnéd, hogy csak a sikertelen feladatokat kelljen megismételned, ne a teljes vizsgát, akkor szintén a CILS a neked való vizsgatípus.

Mit érdemes tudnod a CILS olasz nyelvvizsgáról?

ÁLLAMILAG ELISMERT NEMZETKÖZI OLASZ NYELVVIZSGA: CILS

A CILS az olasz állam által hivatalosan elismert nemzetközi nyelvvizsga, amelynek budapesti vizsgaközpontja a Studio Italia Olasz Iskola. A sikeres vizsgád esetén a Universitá per Stranieri di Siena által kibocsátott -Certificazione di Italiano come Lingua Straniera- (magyarul Bizonyítvány az olasz mint idegen nyelv ismeretéről) elnevezésű nyelvvizsga-bizonyítványt szerzed meg.

A Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (NYAK) jogszabály alapján államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékűként kezeli a CILS nyelvvizsga bizonyítványokat, és kiegészítő vizsga nélkül honosítja, ha eleget teszel az előírt adminisztratív követelményeknek.

Az érvényes egynyelvű vizsgát a törvényi előírások alapján a felsőoktatási intézmények elfogadják.