Olasz szakfordító képzés

Olasz szakfordító képzés

OLASZ SZAKFORDÍTÓ KÉPZÉS 2023-2024


Az olasz fordítás képzés célja

A képzés felkészítést nyújt az olasz fordítói pályára. Az oktatás olyan olasz szakfordítók képzésére irányul, akik magas szinten képesek ellátni az írásbeli nyelvi közvetítés feladatát olasz nyelvről magyarra és magyarról olasz nyelvre, akik forrásnyelvi szöveget nyelvileg helyesen és tartalmilag pontosan vissza tudnak adni a célnyelven, tájékozottak a forrásnyelvi és a célnyelvi ország politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében és ismerik a szóbeli nyelvi közvetítés protokolláris és etikai szabályait.

A hallgatók a tanfolyam végén az ELTE szakfordító vizsgáján tehetik próbára felkészültségüket. A tanév végén tartott belső (iskolai) vizsga alapján a vizsgáztató bizottság javaslatot tesz a hallgatóknak a külső vizsgára vonatkozóan.

A kurzus egyúttal magas szintű nyelvi és széleskörű országismereti képzést is nyújt, aminek következtében azok számára is nagyon hasznos, akik nyelvismeretüket nem a fordítói pályán, hanem a magyar-olasz kapcsolatok más területén kívánják kamatoztatni, illetve ha megszerzett olasz tudásukat tökéletesíteni, szaknyelvi ismeretekkel szélesíteni szeretnék.

Milyen képesítést ad?
 
A képzést sikeresen elvégzőknek a Studio Italia képzési igazolást állít ki. Aki a képzés befejeztével sikeresen leteszi az ELTE szakfordító vizsgáját, képesítést is kap. (Az ELTE vizsgáját felsőfokú végzettséggel rendelkezők tehetik le.)