Studio Italia Olasz Nyelviskola

Ha az olasz a legfontosabb

Szakfordító képzés

Legközelebbi indulás: 2017. október (előzetes regisztráció az info@studioitalia.hu e-mail címen)

A képzés felkészítést nyújt a fordítói pályára. Az oktatás olyan szakfordítók képzésére irányul, akik magas szinten képesek ellátni az írásbeli nyelvi közvetítés feladatát olasz nyelvről magyarra és magyarról olasz nyelvre, akik forrásnyelvi szöveget nyelvileg helyesen és tartalmilag pontosan vissza tudnak adni a célnyelven, tájékozottak a forrásnyelvi és a célnyelvi ország politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében és ismerik a szóbeli nyelvi közvetítés protokolláris és etikai szabályait.

A hallgatók a tanfolyam végén a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, valamint az ELTE szakfordító vizsgáján tehetik próbára felkészültségüket. A tanév végén tartott belső (iskolai) vizsga alapján a vizsgáztató bizottság javaslatot tesz a hallgatóknak a külső vizsgára vonatkozóan.
 
A kurzus egyúttal magas szintű nyelvi és széleskörű országismereti képzést is nyújt, aminek következtében azok számára is nagyon hasznos, akik nyelvismeretüket nem a fordítói pályán, hanem a magyar-olasz kapcsolatok más területén kívánják kamatoztatni, illetve ha megszerzett olasz tudásukat tökéletesíteni, szaknyelvi ismeretekkel szélesíteni szeretnék.

Szinkrontolmács képzés

A kurzus azoknak kíván továbbképzés nyújtani, akik gyakorló tolmácsok, illetve a Studio Italia konferenciatolmács képzését sikeresen elvégezték. A továbbképzés elsősorban szinkron-tolmácsolással kapcsolatos ismereteket kíván a hallgatókkal elsajátítatni és gyakoroltatni, valamint a hallgatók tolmácsolással kapcsolatos szövegértelmezési kompetenciáit hivatott elmélyíteni.

A hallgatók a tanfolyamot követően a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, valamint az ELTE/DE tolmácsvizsgáján tehetik próbára felkészültségüket. A tanév végén tartott belső (iskolai) vizsga alapján a vizsgáztató bizottság javaslatot tesz a hallgatóknak a külső vizsgára vonatkozóan.

Konszekutív tolmács képzés

 Legközelebbi indulás: 2017. október (előzetes regisztráció az info@studioitalia.hu e-mail címen)

A képzés felkészítést nyújt a tolmácspályára. Az oktatás olyan általános és szaktolmácsok képzésére irányul, akik magas szinten képesek ellátni a szóbeli nyelvi közvetítés feladatát olasz nyelvről magyarra és magyarról olasz nyelvre, akik forrásnyelvi szöveget nyelvileg helyesen és tartalmilag pontosan vissza tudnak adni a célnyelven, tájékozottak a forrásnyelvi és a célnyelvi ország politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében és ismerik a tolmácsolás etikai szabályait.

A hallgatók a tanfolyamot követően a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, valamint az ELTE tolmácsvizsgáján tehetik próbára felkészültségüket. A tanév végén tartott belső (iskolai) vizsga alapján a vizsgáztató bizottság javaslatot tesz a hallgatóknak a külső vizsgára vonatkozóan.

A kurzus egyúttal magas szintű nyelvi és széleskörű országismereti képzést is nyújt, aminek következtében azok számára is nagyon hasznos, akik nyelvismeretüket nem a tolmácspályán, hanem a magyar-olasz kapcsolatok más területén kívánják kamatoztatni vagy eddig szerzett olasz tudásukat szeretnék tökéletesíteni, szaknyelvi ismeretekkel bővíteni.

STUDIO ITALIA - BUDAPEST 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 2. | Olasz Nyelviskola Tel.: (1) 319 9039, (1) 319 9054 Fax: (1) 319 9040

Olasz Könyvesbolt és Fordítóiroda Tel.: (1) 319 9053 Fax: (1) 319 9040 | Olasz Utazási Iroda Tel.: (1) 789 1414, (1) 301 09 71 Fax: (1) 319 9040