Studio Italia Olasz Nyelviskola

Konszekutív olasz tolmács képzés 2018-2019

Az olasz tolmács képzés célja

A képzés felkészítést nyújt az olasz tolmács pályára. Az oktatás olyan általános és szaktolmácsok képzésére irányul, akik magas szinten képesek ellátni a szóbeli nyelvi közvetítés feladatát olasz nyelvről magyarra és magyarról olasz nyelvre, akik forrásnyelvi szöveget nyelvileg helyesen és tartalmilag pontosan vissza tudnak adni a célnyelven, tájékozottak a forrásnyelvi és a célnyelvi ország politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében és ismerik a tolmácsolás etikai szabályait.

A hallgatók a tanfolyamot követően a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, valamint az ELTE tolmácsvizsgáján tehetik próbára felkészültségüket. A tanév végén tartott belső (iskolai) vizsga alapján a vizsgáztató bizottság javaslatot tesz a hallgatóknak a külső vizsgára vonatkozóan.

A kurzus egyúttal magas szintű nyelvi és széleskörű országismereti képzést is nyújt, aminek következtében azok számára is nagyon hasznos, akik nyelvismeretüket nem a tolmácspályán, hanem a magyar-olasz kapcsolatok más területén kívánják kamatoztatni vagy eddig szerzett olasz tudásukat szeretnék tökéletesíteni, szaknyelvi ismeretekkel bővíteni.

Milyen képesítést nyújt?
Azoknak, akik a kurzust sikeresen elvégzik, a Studio Italia képzési igazolást állít ki. Akik az Olasz Kamara tolmácsvizsgáján sikeresen szerepelnek kamarai tolmácsigazolványt kapnak és nevük -kérésükre- bekerül a Kamara tolmács adatbázisába. A kamarai vizsgának nem feltétele a felsőfokú végzettség. Akik a képzés befejeztével sikeresen leteszik az ELTE tolmácsvizsgáját, általános vagy szaktolmácsi képesítést kapnak. (Az ELTE tolmácsvizsgáját felsőfokú végzettséggel rendelkezők tehetik le.)


 

Érdeklődő adatai
Az Ön neve:
E-mail cím:
Telefonszám:
Megjegyzés:
Olasz tolmács képzés
Studio Italia Club programok

Már tanfolyamokhoz is kedvezmények járnak!

Oktatás - kedvezmények

tovább olvasom »

STUDIO ITALIA - BUDAPEST 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 2. | Olasz Nyelviskola Tel.: (1) 319 9039, (1) 319 9054 Fax: (1) 319 9040

Olasz Könyvesbolt és Fordítóiroda Tel.: (1) 319 9053 Fax: (1) 319 9040 | Olasz Utazási Iroda Tel.: (1) 789 1414, (1) 301 09 71 Fax: (1) 319 9040