Studio Italia Olasz Nyelviskola

Miért érdemes olaszul tanulni?

1. Az olasz a negyedik Európában a legbeszéltebb nyelvek sorában. Ezt annak is köszönheti, hogy az olaszok adják Európa lakosságának 13 %-át, annyian vannak nagyjából, mint az angolok vagy a franciák, kevesebben ugyan, mint a németek, de többen, mint a spanyolok.

2. Az olaszok általában kedves, közlékeny, vidám emberek, akik sok tekintetben egyszerűbbnek, könnyebbnek tartják az élet dolgait, mint mi, de erről velünk más nyelven, mint olaszul, nem nagyon beszélnek.

3. Aki olaszul tanul, „olaszos” lesz, életébe óhatatlanul beépít új elemeket: az olasz konyhát, az olasz design-t, divatot, zenét, filmet és megért, magáévá tesz fontos értékeket, amelyek a mi kontinentális éghajlatunk alatt nem honosak. Aki olaszul tanul ezekkel a fontos értékekkel, derűs életszemlélettel, egyfajta felszabadító életérzéssel ajándékozza meg magát. Nemcsak nyelvet tanul, hanem mediterrán életstílust.

4. Olaszul megtanulni inkább könnyű, mint nehéz. Ennek több oka is van: nyelvtana, mint minden neolatin nyelvé, bonyolultabb szerkezetű, mint pl. az angolé, ugyanakkor hangzása fülbemászóan dallamos és ez könnyíti a tanulást. Nem is beszélve arról, hogy az olaszok mindent úgy mondanak ki, ahogy az írva van ellentétben a franciával és a spanyollal, mely nem kis előny a nyelvtanulók számára.

5. Az olasztudás a munka világában is jól hasznosítható: Magyarország gazdasági partnereinek sorában Olaszország az első három között van.

6. Olaszország vonzó úti cél: télen a hegyek, nyáron a tenger és egész évben a városok, a tájak. Magyarországhoz a legközelebb eső neolatin vidék, mely autóval hat, repülővel másfél órányira van.

Az olasz mellett szól a hagyomány is: a magyarokat régóta vonzza az olasz titok, magyar megfejtőit, az olaszul tudókat generációkat átívelő közössége köti össze. Az olaszosok klubja folyamatos felvételt hirdet, szeretettel várja az új tagjelölteket a STUDIO ITALIA Olasz Nyelviskola.

STUDIO ITALIA - BUDAPEST 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 2. | Olasz Nyelviskola Tel.: (1) 319 9039, (1) 319 9054 Fax: (1) 319 9040

Olasz Könyvesbolt és Fordítóiroda Tel.: (1) 319 9053 Fax: (1) 319 9040 | Olasz Utazási Iroda Tel.: (1) 789 1414, (1) 301 09 71 Fax: (1) 319 9040