Studio Italia Olasz Nyelviskola

Gyarkori kérdések

Milyen típusú az oktatás?
 
A Studio Italia nagy hangsúlyt fektet a beszédcentrikus oktatásra. Iskolánk módszertanáról részletes leírást talál az Oktatási módszer menüpontban.
 
 
A csoportok általában hány fővel indulnak?
 
A Studio Italia minimum 6 fővel, maximum 12 fővel indít csoportokat, Iskolánk átlagos csoportlétszáma 10 fő.
 
Milyen hamar lehetséges elérni abszolút kezdő szintről az alapfokú ill. a középfokú nyelvvizsga szintjét?

Ezt a kérdést általában felsőoktatási intézménybe felvételizők ill. államvizsgára készülők teszik fel leggyakrabban. Természetesen egyéntől is függ, hogy ki milyen gyorsasággal képes elsajátítani a nyelvet, továbbá beszél-e már más idegen nyelveket.
Iskolánk szintrendszerét tekintve nyolc általános szint keretében veszik át a hallgatók a középfokú nyelvvizsgához szükséges anyagokat. Az első négy általános szint sikeres elvégzése után tehető le az alapfokú nyelvvizsga, a következő négy általános szint után pedig a középfokú nyelvvizsga. Az általános szintek elvégzése után sok tanuló még úgy érzi, hogy valamely készsége még erősítésre szorul, hogy a vizsgára biztonsággal tudjon menni. Ez esetben tanácsos a középfokú készségfejlesztő nyelvtanfolyamok elvégzése ill. a vizsgafeladatok rutinszerű begyakorlásához pedig a nyelvvizsga előkészítő tanfolyam elvégzése.
Attól függően, hogy a tanuló milyen intenzitású tanfolyamok keretében sajátítja el a nyelvet az alapfokú nyelvvizsgára fél év - egy év között lehet felkészülni, a középfokú nyelvvizsgára pedig másfél és két és fél év alatt lehet eredményesen felkészülni.
 
Mikor van szükség szintfelmérésre és miből áll a szintfelmérés?
 
A szintfelmérés minden esetben hallgatóink érdekeit szolgálják, hogy számukra megfelelő tudásszintű csoportba kerüljenek. Ha belegondolunk sem a csoportnak, sem pedig a hallgatónak nem előnyös, ha eltérő tudásszintű csoportba kerül. Szintfelmérő vizsgát kell tenni minden új hallgatónknak, aki már tanult valaha bármilyen módon olaszul, továbbá régi hallgatóinknak, akik régebben jártak hozzánk.

A szintfelmérő kb. 10-15 percet vesz igénybe, szóbeli és írásbeli részből áll. A szóbelin kötetlen témában kerül sor beszélgetésre, az írásbeli rész pedig nyelvtani tesztből vagy fordításból áll. A szintfelmérőn tanáraink az aktív és passzív tudást egyaránt mérik.
Mit tehetek, ha úgy érzem, hogy az általam látogatott tanfolyam számomra túl erős ill. túl gyenge?
Minden esetben kérd ki tanárod véleményét, lehetőleg a nyelvtanfolyam első óráin. Ha valóban csoportváltásra van szükség és a tanároddal már egyeztettél keresd fel Iskolánk titkárságát, ahol egyeztetjük, hogy milyen más, számodra megfelelő csoportot tudsz látogatni.

Milyen lehetőségeim vannak a nyelv gyakorlására az órák látogatásán kívül?

A Studio Italia Club számos lehetőséget nyújt hallgatói számára a nyelv gyakorlására: korrepetálás, Tutor szolgálat, továbbá különböző szórakoztató programok keretében, pl: országismereti előadások, filmvetítések keretében. Médiatárunkból hallgatóink ingyenesen kölcsönözhetnek olasz nyelvű DVD-filmeket.

STUDIO ITALIA - BUDAPEST 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 2. | Olasz Nyelviskola Tel.: (1) 319 9039, (1) 319 9054 Fax: (1) 319 9040

Olasz Könyvesbolt és Fordítóiroda Tel.: (1) 319 9053 Fax: (1) 319 9040 | Olasz Utazási Iroda Tel.: (1) 789 1414, (1) 301 09 71 Fax: (1) 319 9040